Louis Poulsen PH5 “Classic”

In zéér goede, onbeschadigde staat, het nieuwere model PH5 van Poul Henningsen voor Louis Poulsen, met de toevoeging “Classic”. Bij deze lamp is de blauwe, onderste reflectiekap vervangen door een transparant, lichtdoorlatend mat glasplaatje.
Onderstaand is gecopieerd van de site van Louis Poulsen:

Ontwerp:
Poul Henningsen
Concept:
De armatuur zorgt voor 100% schitteringsvrij licht. De armatuur is ontworpen volgens het principe van een reflecterend systeem met drie schermen, dat het licht grotendeels naar beneden richt. De armatuur straalt zowel neerwaarts als zijdelings licht uit en verlicht zo zichzelf. In de PH 5 Classic wordt een warmere tint licht gecreëerd door een rode kegel binnenin en een kleine blauwe reflector.

2 gedachten over “Louis Poulsen PH5 “Classic”

 1. Beste heer Koolmees,
  wij zijn geïnteresseerd in Deens Design lampen.
  Heeft u verkoop ook een verkooppunt? Of gaat alles via internetverkoop?
  En wat zou b.v. deze lamp moeten kosten?
  Om dat we lazen dat u in Rotterdam woont en werkt en wij in Rijswijk vragen wij naar een verkooppunt.

  1. Beste Johan,

   Dank voor uw interesse. Mijn site is eigenlijk alleen maar een visitekaartje. Verkopen doe ik internationaal via andere kanalen. Prijzen varieren, ik heb geen vaste prijzen en geen vast assortiment. De prijzen zijn afhankelijk van mijn variabele inkoopprijzen en de staat van de lampen. Ik heb mooie lampen die niet bekend zijn va. ca 100 tot 150 euro. De Ph5 lampen waar u op reageert varieren tussen 300 en 375 euro. Ik werk vanuit huis, ik heb geen showroom.

   Ik ben net terug uit Denemarken, de ingekochte lampen worden de komende dagen opgepoetst, gefotografeerd en direct verpakt, zodat er niets mee kan gebeuren. Dus mocht u interesse hebben en wat komen bezichtigen, dan zou u snel een afspraak moeten maken.

   M vr gr,

   Willem

Geef een reactie